Asociatia Micul Luptator

În luna ianuarie 2019, Mihnea a fost supus unei intervenții chirurgicale care îi poate oferi o viață normală! Deep Brain Stimulation este procedura neurochirurgicală de implantare a unui dispozitiv (neurostimulator) ce trimite impulsuri electrice către anumite zone ale creierului. Deep Brain Stimulation este utilizat în tratarea afectiunilor de miscare.

Mesajul mamei lui Mihnea după realizarea intervenției este unul emoționant:
(mesaj preluat de pe pagina de facebook a mamei lui Mihnea)

“Dragii noștri, după cum bine știți, de 2 săptămâni suntem la Barcelona... Prima săptămână a fost pentru întâlnirile preliminare cu medicii, analize și pregătiri pentru operație!
Săptămâna a doua a inceput cu “ziua cea mare”, care nu a fost deloc ușoară, dar pe care am trecut-o cu bine!
Vrem să vă mulțumim din inimă pentru că am simțit că ne-ați avut în gânduri și rugăciuni și, să vă știm aproape, ne-a dat putere și ne-a ajutat mult.
Urmează în continuare o perioadă (nedeterminată) de adaptare a dispozitivului implantat și de recuperare. 
Vă suntem recunoscători că sunteți, in continuare, alături de noi!“

Asociația Micul Luptător a contribuit cu suma de 3.500 lei din totalul de 90.000 EUR necesari acestei intervenții complexe.Mihnea și Asociația Micul Luptător:

"De 3 ani am intrat în marea familie "Micul Luptător", și le mulțumim din suflet că ne-au adoptat, iar de atunci viața noastră, și în special a lui Mihnea, micul nostru luptător, s-a schimbat.

Prima noastră vizită la Viena, la Prof. Bernert, susținută financiar de Asociație a adus un nou tratament pentru Mihnea și la câteva săptămâni a început să se ridice singur și să exploreze lumea de sus, și de atunci am simțit că avem un sprijin financiar considerabil...

Ne-am continuat terapiile la Alba Iulia (6 serii/an), tratamentul fiind plătit în totalitate de Asociație.

Tot cu sprijinul Asociației, în primăvara acestui an, Mihnea a beneficiat de terapia cu delfini, terapie ce i-a adus îmbunătățiri mai ales pe plan emoțional.

Toate aceste terapii au fost formula magică în recuperarea lui Mihnea, iar fiecare mic progres e datorat Asociației Micul Luptător !

Am început recuperarea la o clinică în Lviv, Ucraina și ne dorim să putem continua și în viitor, iar pentru că Mihnea a fost evaluat pentru operația de Deep Brain Stimulation, urmează un consult în Barcelona pentru a vedea dacă se poate interveni și în cazul lui.

Când vine vorba de familia "Micul Luptător", e tare greu să-ți găsești cuvintele, sunt niște îngeri, iar Mihnea e un norocos să îi aibă alături !"

Părinții lui Mihnea

Și în 2018, Mihnea a beneficiat de susținerea Asociației Micul Luptător pentru plata terapiilor sale lunare.

Începând cu luna noiembrie 2017, terapiile lunare ale lui Mihnea "Consiliere în probleme de limbaj" sunt decontate de Asociația Micul Luptător.

Asociația Micul Luptător a plătit pentru Mihnea în luna martie 2017 contravaloarea a 2 ședințe de terapie cu delfini la Clinica OSKAR din Truskavets, Ucraina.

Și în acest an, Asociația Micul Luptător asigură contravaloarea sesiunilor de terapie la Alba Iulia la care Mihnea merge odată la 2 luni. Astfel, până acum, Asociația Micul Luptător a achitat contravaloarea sesiunilor de terapie din ianuarie și martie 2017.

Asociația Micul Luptător a plătit pentru Mihnea în lunile martie, mai, iunie, septembrie și noiembrie 2016 contravaloarea sesiunilor de câte 10 zile de terapie (kinetoterapie, mecanoterapie, balance-suit, masaj, logopedie, ergoterapie și hidroterapie), la o clinică din Alba Iulia.

Despre Mihnea. Cuvinte scrise de părinții lui.

"Pe 27 februarie 2011 a venit pe lume minunea noastră Mihnea, cadou de ziua lui tati. Totul a decurs normal până pe la 5 luni, când am întâlnit o fetiță de vârsta lui ce stătea deja în șezut, iar el se lăsa mereu pe spate. Am cerut părerea amănunțită a unui medic pediatru și mai departe a medicului neurolog...

Au urmat tratamente cu tot felul de neuroborante, dar fără rezultat, așadar am cerut o altă părere, și atunci a venit ca un fulger diagnosticul de tetrapareză spastică cu mișcări diskinetice - atetoză, și șanse reduse ca Mihnea să meargă vreodată.

Ne-am pus încrederea în Dumnezeu și am început kinetoterapia. A urmat un șir lung și interminabil de recuperări (Iași, Tg. Mures, Sibiu, Oradea, Bistrița, Suceava, Alba Iulia). Am facut mai multe investigații la Viena cu ajutorul Asociației Micul Luptător.

Urmăm un tratament medicamentos de la Viena, ce împreună cu tratamentul recuperator a dat rezultate, progresele fiind vizibile. La cei 5 anișori ai lui, Mihnea reușește să meargă independent pe distanțe scurte, vocabularul e limitat la câteva cuvinte. Continuăm investigațiile, urmând să primim răspuns pentru o intervenție, Deep Brain Stimulation, ce constă în aplicarea unui dispozitiv ce coordonează mișcările, o intervenție foarte costisitoare, dar vom face și imposibilul dacă este nevoie.

Mulțumim lui Dumnezeu că am întâlnit atâția oameni minunați, care ne sunt alături !

Mulțumim din suflet binefăcătorilor lui Mihnea, răsplata vine din Ceruri !"