Asociatia Micul Luptator

Update 2019

Alexandra are aproape 15 ani. Ea merge susținută, stă în șezut singură, în „patru labe”, se ridică singură pe genunchi și stă așa pentru cateva secunde și cateodată mai reușește, ridicată în genunchi, să se împingă cu mâinile în mobilă și să se ridice în picioare. Nu-i place să stea singură și simte mereu nevoia de afecțiune: merge dupa mama ei, și zambindu-i, iși ridică mainile să fie luată în brațe.

«Puține..., dar pentru mine înseamnă foarte mult, și mai ales faptul că vine după mine și mă strânge în brațe, punandu-și capul pe mine, este mai mult decât așteptam, doream...» ne emoționează cu mesajul ei, mama Alexandrei.

Între martie 2019 și decembrie 2021, Asociația Micul Luptător a susținut costul lunar al consumabilelor de igiena pentru Alexandra.

În luna martie 2018, Asociația Micul Luptător a contribuit la plata parțială a terapiilor pe care Alexandra le va avea în luna aprilie în cadrul unei sesiuni de 2 săptămâni la Barcelona.Despre Alexandra și Asociația Micul Luptător (2016):

"Mulțumim Asociației Micul Luptător pentru sprijinul acordat fetiței noastre Alexandra Diana, fără de care nu ar fi fost posibil să facă terapiile necesare, care au condus la o evoluție bună, progresivă, ajutând-o să avanseze tot mai mult.

Terapiile susținute de Alexandra Diana în urma ajutorului primit de la Asociația Micul Luptător au ajutat-o să-și susțină poziția capului mult mai bine, mărindu-i totodată atenția la cei din jurul ei, statul în sezut pe o perioadă mai lunga, îmbunătățindu-i chiar și mersul în picioare. Parcurge o distanță mult mai lungă, reușind chiar să urce și treptele unei scări - cu ajutor, ce-i drept, dar le urcă. Toate acestea se datorează sprijinului acordat de Asociația Micul Luptător, căreia îi mulțumim din suflet.

Pe viitor am dori să continuăm terapiile ca și până acum, căci au avut un efect benefic asupra Alexandrei, dar am vrea să încercăm și alte metode de recuperare, despre care se spune că sunt benefice și cu un randament mult mai bun, cum ar fi: Metoda TheraSuit practicată la o clinică de recuperare din Cerdanyolla del Valles, Spania, sau la Centrul Medical Adeli din Slovacia."

Alexandra a beneficiat de alte 2 săptămâni de tratament în luna octombrie 2017 la Clinica Internațională de Reabilitare din Ucraina și de 10 ședințe de terapie cu delfini la Clinica Oskar din Truskavets, Ucraina.


Cu ajutorul Asociației Micul Luptător, Alexandra a beneficiat de alte 2 săptămâni de tratament în luna iunie 2017 la Clinica Internațională de Reabilitare din Ucraina și de 10 ședințe de terapie cu delfini la Clinica Oskar din Truskavets, Ucraina.

Cu bani primiți prin sponsorizare, Asociația Micul Luptător i-a achitat Alexandrei în luna martie 2017 contravaloarea a 2 săptămâni de terapii la o clinica din Lviv, Ucraina. De asemenea, Asociația a achitat și contravaloarea a 10 ședințe de terapie cu delfini la Clinica OSKAR din Truskavets, Ucraina.

Cu ajutorul Asociației Micul Luptător, Alexandra a beneficiat de 2 săptămâni de tratament în luna martie 2016 la Clinica Internațională de Reabilitare din Ucraina.

Cu banii strânși, Asociația Micul Luptător a cumpărat pentru Alexandra un căruț special pentru a fi transportată mai ușor la terapii. De asemenea, cu ajutorul Asociației Micul Luptător, Alexandra a beneficiat de 2 săptămâni de tratament în luna iulie la Clinica Internaționala de Reabilitare din Ucraina.

Asociația Micul Luptător a plătit pentru Alexandra contravaloarea unei sesiuni de 2 săptămâni de terapie în Ucraina, în luna martie 2014.

Povestea Alexandrei scrisă de părinții ei.

"În urmă cu opt ani credeam că Dumnezeu și-a întors fața către noi și că ne-a binecuvântat căsătoria cu un mult așteptat copil. Din păcate lucrurile nu au fost nici măcar o clipă așa. Alexandra-Diana s-a născut la șapte luni pe data de 29.12.2005, și ar fi trebuit dusă imediat la incubator și conectată la oxigen pentru cel puțin 24 de ore. Însă medicul de gardă a făcut acest lucru, standard de altfel, abia la o zi după ce s-a născut. Prea târziu, deoarece deja anumite zone ale creierului fetiței noastre fuseseră afectate din cauza lipsei de oxigen. Diagnosticul ?

Tetrapareză spastică, adică nu poate merge, diagnostic pe care l-am descoperit singuri într-un document eliberat de spital. Nimeni nu ne-a zis că fetița noastră e bolnavă și, mai mult, ce inseamnă acest diagnostic crunt. Mai rău, în cele două luni petrecute în spital Alexandrei i-a fost administrat antibiotic intravenos, gentamicină, fapt ce a dus la un nou diagnostic, hipoacuzie neurosenzorilă bilaterală profundă. Adică nu poate auzi cu nici una din urechi. Cele doua diagnostice au fost asociate și cu epilepsie.

Pur și simplu, în doar două luni, copilul nostru a fost efectiv distrus. Imediat am început gimnastica recuperatorie la diverse centre din țară, cu bani strânși cu foarte mare dificultate. Progresele nu au fost vizibile, așa că am apelat la o clinică specializată din Ucraina, unde rezultatele nu au întârziat să apară. Dar trebuie să mergem o dată la patru luni la clinica din Ucraina, iar pentru fiecare tratament de două săptămâni avem nevoie în medie de 3500 de euro.

Fetița noastră a beneficiat de un implant cohlear, pentru a putea auzi, și urmează ședințe de logopedie, făcând totodată și terapie cu delfini (delfinoterapie) care o ajută la mărirea atenției și puterii de concentrare, accelerând și procesul de învățare.

Acum la varsta de 8 ani, Alex reușește să stea în funduleț, să meargă "în patru labe", să stea pe scaun normal pentru a mânca și a-și susține ședințele de logopedie, și chiar să meargă; într-adevăr cu ajutor, dar merge, sincronizează pașii, îndoaie genunchii și pășește, fapt la care nimeni nu ne-a acordat vreo speranță sau vreo șansă. Toate acestea s-au întâmplat datorită terapiilor urmate de Alex, terapii care trebuiesc urmate până ea va deveni independentă, să fie un copil ca toți ceilalți, lucru pe care de altfel noi îl urmărim, să devină independentă și să nu fie o povară pentru nimeni.

Mulțumim de bunavoință oamenilor care ne-au ajutat, atât financiar cât și moral.

Vă mulțumim mult, vă mulțumim din suflet"
George, tatăl Alexandrei